Hantera datainsamling och sekretessinställningar

Med funktionen Social integritet kan du lära dig vilka av dina personuppgifter som samlas in av Google, rensa din sökhistorik och inaktivera insamling av data.

Hantera Google-historiken

Hantera Google-dataspårning

Om du slutar spåra data för appar och webbsökningar kan anpassningen av Google-tjänsterna begränsas. Till exempel kan Google sluta rekommendera intressanta platser och dina sökresultat på webben kan bli mindre relevanta. Dataspårning inaktiveras i alla appar samt på alla webbplatser och enheter där du är inloggad med samma konto. När du har slutat spåra data kan Google fortfarande använda informationen som samlats in om din senaste sökning för att förbättra sökresultaten på webben under den aktiva sessionen. När du inaktiverar spårning raderas inte information som samlats in tidigare. Du kan granska och radera dessa och andra data på myactivity.google.com. Gå till policys.google.com om du vill veta mer om data som Google fortfarande samlar in och varför.

Med funktionen Social integritet kan du kontrollera dina nuvarande integritetsinställningar på Facebook, LinkedIn, Instagram och Telegram och ställa in dem direkt i Kaspersky-appen.

Så här kontrollerar och hanterar du integritetsinställningarna för Facebook, LinkedIn, Instagram och Telegram:

1. Öppna Kaspersky-appen.
  2. Öppna avsnittet Social integritet. Läs igenom informationsskärmarna som visas när du öppnar avsnittet för första gången.
  3. På huvudskärmen för Social integritet går du till avsnittet Tjänster och trycker på tjänstens namn. Logga in på ditt Facebook-, LinkedIn-, Instagram- eller Telegram-konto när du uppmanas till det.
  4. Tryck på kategorin sekretessinställningar som du vill granska. Ange sedan vilka anpassade regler du vill ha.